2011. november 30., szerda

Egymásra hangolva - Getting along

Ahogy telnek a napok mi Anyuval egyre jobban egymásra hangolódunk...én szépen növök, már a szopizás is elég jól megy...s mivel még kicsit sárga vagyok és kínai nem lévén ;-) amikor csak tehetem szundikálok a napfényben, a szülésznő is ezt javasolta. Még sokszor, sokat eszem...van hogy órákig Anyu cicéjébe feledkezem :)

As the days go by we are getting along with Mummy...I'm growing fine and I'm getting better and better in breastfeeding...since I'm a bit still yellowish and since I'm not a Chinese ;-) whenever I can, I sleep on the sunshine as the midwife recommended. I still eat many times and a lot - they say...sometimes for hours I get engaged with Mum's boobs :)


Szundikálok az ablakon beszűrődő napfényben
Sleeping in the sunshine coming throught the window

Itt is szundikálok, mivel elfáradtam a nagy utazásban a szoptatós klinikára
Sleeping here, too...I'm tired...just came back from Breastfeeding Clinic

Kis angyalka
Little angel

A következő képeken is épp napfürdőt veszek az ágyikómban...s kezeimet variálom, hol fent, hol egyik lent másik fent :)

On the following pictures, I'm sunbathing, too in my cot...and changing my hands, ones both up then one up and the other one down :)





Milyen cool vagyok :)
How cool I am :)

Elszenderültem Anya vállán szopizás után
Sleeping on Mummy's shoulder after a feed

Anya karjaiban
In Mum's hug

S amikor ébren vagyok, akkor a legújabb barátommal nyuszikával ismerkedem :)

And when I'm awake, I'm learning about my new friend, explorer bunny :)




2011. november 29., kedd

Méreteim - My measurements

Súlyom: 3.68 kg
Hosszúságom: 51.5 cm
Fej térfogatom: 35.5 cm

My weight: 3.68 kg
My height: 51.5 cm
My head circumference: 35.5 cm

2011. november 23., szerda

Első séta a szabadban - First walk in outdoors

Anyuval amikor csak tehetjük kimegyünk a szabadba, a friss levegőre. A kórházi elbocsátásunk óta azonban nem ez volt az első utunk kint...tegnap voltunk a szoptatási klinikán, ahol megdicsértek bennünket, hogy egy hét alatt sikeresen felszedtünk 100 grammot :) Így most már 3290 grammot nyomok.

Whenever we can go outside to the fresh air, we go with Mummy. Since our hospital discharge, we've been aready in the Breastfeeding Clinic where they said that we were doing very well and I've already gain 100 gramm during my first week at home :) So my new "competitive weight" is 3290 gramm.

Készen állva az első sétánkra a Nagyitól kapott első melegítőmben
Ready to our first walk in my first tracksuit from Nanna

Édesdeden a friss levegőn
Sleeping on the fresh air

Második sétára készen
Ready to the second walk


Napsütést élvezve
Enjoying the sunshine

2011. november 18., péntek

Fogadtatásom - Welcome

Szüleimen kívül mindenki nagyon örült az érkezésemnek Nagyi, Nagypapa, Dédi, nagynénéim,nagybácsiim unokatesómék. Magyar családom már előre lefoglalták a repjegyet, hogy élőben is megnézzenek. Az itteniek pedig mindig alig várják, hogy találkozhassunk és a kezükben foghassanak.

Besides of my parents, Nanna, Grandpa, Grand-grandma, my aunties, my uncles and my cousins were very happy for my arrival. My Hungarian family has already booked in advance their tickets to visit us and see me in live. The others always keen to see me and keep me in their hands.


Nagyival
With Grandma

Sandrával és Amberrel
With auntie Sandra and Amber

Kyle-lal
With Kyle

Amberrel
With Amber

2011. november 16., szerda

Otthon - At home

Minden kezdet nehéz...szokták mondani, de ennyire?! Odabent minden mennyivel egyszerűbb volt...meleg volt, könnyen és gyorsan jutottam táplálékhoz. Idekint pedig hideg van, túl sok fény és zaj. S azért a fincsi fehér, meleg valamiért is, ami Anyu cicijéből jön mindig követelőznöm kell. De azt hiszem Anyuéknak sem egyszerű...úgy látom az jár a fejükben, hogy vajon fognak-e még ebben az életben aludni?! ;-)

They say "the start is always hard"...but that much?! Inside of my Mum's womb everything was much easier...it was warm, anytime I could easily get food. And now?! There is too much light and noise outside. For that yummy white liquid which comes from Mum's boobs I have to demand all the time, days and nights.
But I think even for my parents is not easy...they just can think if they would ever sleep again in their life ;-)


A kezdetek kezdetén sokat aludtam Apu hasán :)
In the beginning I was sleeping a lot on Daddy's tummy :)

2011. november 15., kedd

Első napom - My First Day

Hát igen...megszülettem. Hosszú 9 hónap várakozás után végre kint vagyok...s nézzetek csak az első napomon is már milyen kisimult, pufók kisbaba vagyok :) Anyuék szerint egyszerűen gyönyörű.

...yes, I'm out...after that long 9 months finally I'm out. Have a look on my first day pictures...my face is already smooth and chubby. According to my parents, I'm simply perfect and beautiful :)









Itt Apuval vagyok...nagyon büszke Rám :) ...azt hiszem még egy kicsit fél tartani engem.

Here, with Daddy..he is so proud of me :) ...but I think a bit still scared to hold me.



...s itt pedig Anyuval...ismételten próbálkozunk azzal az ún. szopással...nem is olyan egyszerű, mint gondoltam

...and here with Mummy...we are trying again with that so called breastfeeding...it's not that easy as I first thought



Mindenki eljött meglátogatni: Nagyi, nagynénéim, unokatesóim.

Everyone came to see me: Grandma, my aunties, my cousins.



2011. november 14., hétfő

Születésem - My Birth

Igen, ma megszülettem, de valójában az egész nem is ma kezdődött...Anyu elbeszélése szerint már pénteken nem érezte jól magát és a furcsa érzése szűnni nem akart. Vasárnap reggel mikor elindultak a templomba már 20 perces fájásai voltak, de még akkor sem volt benne biztos, hogy ez, azok a "híres" fájások, s az egész mise alatt végig az járt az eszében ez már vajon „Az” (???) S mikor eljött a pillanat az áldozásra, akkor mondta Apának, hogy ő már nem tud oda kimenni…s a következő pillanatban meleg forróság öntötte el a lába között ;)…elment a magzatvíz.
Míg Mami higgadt nyugodtsággal közölte Apával, hogy mi történt…Apa kissé pánikba esve kiráncigálta Anyát a templomból és az autóban remegő kezekkel próbált egy telefonszámot tárcsázni…hirtelen nem is tudta kit hívjon…az orvost, a fogadott dúlát vagy egyenest a kórházba siessenek. Mami azonban higgadtan közölte vele nincs semmi baj, nincs semmi olyan jel, ami arra utalna, hogy Nekem bármi bajom lenne...így arra intette Apát, hogy nyugodjon meg, menjenek haza, átöltözni és hívják fel Nagyit, mivel aznap ebédre voltak hivatalosak és mondja meg, hogy most épp szülünk :)
Így hazamentek, s míg Anya vett egy jó meleg zuhanyt, addig Apa felhívta a fogadott dúlát, aki azt javasolta, hogy egyenek, s utána menjenek egy sétára vagy üljön a szülő labdára, de semmiképp ne feküdjön le, hogy így segítsék a méhösszehúzódások rendszeressé válását. Így is tettek…először megebédeltek, s utána egy hosszú sétára indultak, s az idő lehűltével haza indultak és Anya a szülő labdán ülve várta és csak várta, de a fájások mégsem váltak rendszeressé.
Azonban délután 4-5 óra magasságában úgy határoztak, hogy csak a biztonság kedvéért bemennek a kórházba, hogy meggyőződjenek arról, hogy Nekem nincs semmi bajom. Anyát rögtön egy órára monitorra rakták, hogy megfigyeljék szívverésemet és az összehúzódások rendszerességét. S utána további vizsgálat következett. Anyu teste azonban még nem állt készen az érkezésemre, de az orvosok már nem engedtek haza őket és elhelyezték őket egy szülőszobában, ahol kettesben lehettek. Még mielőtt újabb orvosi vizsgálat vette kezdetét a folyósón sétálgattak egy darabig, s mikor visszatértek szobájukba egy hosszú, izgalmas "utazás" vette kezdetét...s az út végén velem együtt megszületett egy új kis, boldog család is :)
De nem csigázom tovább a kedélyeket...s nézzétek csak...igen ez a csöppség én vagyok Mami karjaiban :D


Yes, today I was born. However, actually all started on Friday according to Mummy. She felt something strange already…and on Sunday when they left to church she had 20 minute pain. During the mass she was just thinking whether it is those “famous” contractions or not…and when the time for confirmation came she just told Daddy that she was not able to go out there…and all of a sudden she felt warmness between her feet ;-) ...the water broke.
While Mummy calmly told Daddy what happened he pulled her out from church in a hurry and in the car he tried to dial a number with shaking hands …in his panic he didn’t know who to call…the doctor, the doula or they should run straight to hospital. But Mum made him calm down and she told him that everything is going to be all right. There is no any sign which would refer that I would be in danger.
So they just called Grandma because they were invited for lunch and they told her the time arrived. Then they went home, Mummy had a shower they ate and they left for a walk in the sunshine as the doula recommended so. When the weather cooled down, they returned home and Mummy was just sitting on the gym ball waiting for regular contractions…however they didn’t want to come.
However, around 4-5 pm they’ve decided to go to hospital to check if everything is ok with me. They put Mum straight on monitors to check my heartbeat and measure the contractions. They found everything all right but Mum’s body wasn’t ready yet for my arrival. However the doctors didn’t let them go home any more...so they gave them a delivery room where they could be just in two. Before further medical examination they were still walking on the corridor and by returning to their room a long, exciting trip have started in which end me and a new, little, happy family were born :)
But I don’t want to keep you waiting more…let’s have a look…yes, this tiny one in Mum’s hands it’s me :D


Néhány perccel születésem után már szopikázom is :)
After a few minutes of my birth I'm breastfeeding already :)

...közelebbről is láthatjátok, milyen ügyesen szopok
...even from closer you can see how good I am in drinking

Egy kis hajam is volt :)
With a bit of hair :)

A boldog új kis család
The new happy family

2011. november 10., csütörtök

Négy nappal korábban - Four days before

Már minden készen állt...kiságy, babakocsi, kórházi táska, kis ruhácskák...hát, hogy Anyuék mennyire álltak kész?!..azt szerintem még ezen a csütörtöki estén még ők maguk sem tudták :)

Everything was done...the cot, the pushchair, the hospital bag, the tiny baby clothes...and how much my parents were prepared?!...not even them knew on this Thursday eveninig :)


Minden készen áll...vajon Anyu is?
Everything is ready...even Mummy?

Még odabent :) - Anyu hatalmas pocakkal
Still inside :) - Mummy with huge tummy